viernes, 24 de febrero de 2012

MANIFEST DE LA PLATAFORMA EN DEFENSA DE L'ESCOLA PÚBLICA



MANIFEST DE LA PLATAFORMA EN DEFENSA DE L'ESCOLA PÚBLICA. 23FEB12.

Assistim a les majors mobilitzacions hagudes en la història recent d'aquest país en defensa dels serveis públics, no només els treballadors i treballadores del Sector Públic Valencià, si no també i majoritàriament per la ciutadania: manifestacions del 21 i 26 de gener, marxes del balafiament, concentracions als centres de treball i ajuntaments, tancament de centres, manifestació contra la reforma laboral, manifestacions de localitats i barris, etc.

Com a ciutadans i ciutadanes han de saber que les mesures de retallades preses pel Govern Valencià amb el Decret Llei 1/2012, i per Govern Estatal amb el Real Decret Llei 20/2012, no solament afecten els drets laborals dels empleats i empleades públics, tothom resulta afectat de manera negativa, especialment en l'atenció sanitària que rebrem, en la formació educativa que tindrà alumnat de tots els nivells, l'accés als transports públics i a l'Administració de Justícia, a les prestacions dels serveis socials i, en general, en totes les prestacions que rebem dels serveis públics.

El més greu és que la situació a la nostre territori l'ha creada el Govern Valencià, al la seua nefasta gestió, balafiament, especulació i corrupció, que ens ha endeutat insosteniblement. Ara la seua única solució és atacar els empleats i les empleades públics, apujar impostos i retallar en mitjans materials i humans per a la prestació de serveis a la prestació de serveis a la ciutadania valenciana. Enfront d'això, lluitem i lluitarem pels drets que són de tots i perquè els serveis públics no es deterioren més.

La Plataformaen Defensa de l'Ensenyament Públic, en l'àmbit educatiu i com denuncia des de fa anys, continuarà informant i mobilitzant a la Societat sobre les qüestions que han segut l'eix de les seues reivindicacions de millora de l'educació valenciana, que estan agreujant-se amb les retallades econòmiques que afecten l'educació, com ara:




  1. La desaparició el caràcter universal de la gratuïtat dels llibres.


  2. La disminució de les beques de menjador.


  3. La desaparició de programes de recolzament i compensatòria.


  4. La desaparició de desdoblaments.


  5. L'augment del número d'alumnes per aula.


  6. L'enquistament dels barracots i paralització d'obres de millora i ampliació de la xarxa de centres.


  7. L'afebliment de la xarxa pública de educació infantil.


  8. El bloqueig i qüestionament del model bilingüe valencià.


  9. El pagament puntual de les despeses de funcionament dels centres.


  10. El retràs o impediment de la incorporació de professorat substitut.


  11. Etc.

Dins d'aquestes protestes i reivindicacions, estan emmarcades les protagonitzades per l'alumnat del IES Lluís Vives de València, avui tots son el Lluís Vives, que van acabar amb una actuació brutal i il·legal de la policia per ordre la Delegada de Govern i del Cap Superior de Policia que va considerar "enemic".als estudiants que portaven a terme una concentració i sentada de protesta contra les retallades en l'educació.

Les càrregues Policials contra l'alumnat van acabar amb ferits i detinguts i han desencadenat noves protestes que, malauradament, van tornat a acabar en més càrregues , més ferits i més detinguts.

La mala imatge a la que es va referir el President del Govern no és la dels estudiants exercint els seus drets i expressant les seues reivindicacions, si no la del Govern i la seua Delegada a València per la desproporcionada actuació policial.

Davant la gravetat dels fets, la Plataforma exigeix la depuració de responsabilitats, la llibertat sense càrrecs del detinguts, el cessament immediat del Cap de la Policia i la dimissió de la Delegada de Govern, Paula Sánchez de León, que ha permés, si no pas ordenat, aquesta actuació policial.

"SOM EL POBLE, NO L'ENEMIC"

No hay comentarios:

Publicar un comentario